Virus biologic

virus biologic

Virus Virus biologic infectios invizibil la microscopul optic. Descriere - virusurile se caracterizeaza prin dimensiunile lor foarte mici intre 12 si nanometri.

Meniu de navigare

Ele sunt constituite dintr-un singur acid nucleic, arn sau adninchis intr-o capsida capsula de proteineintregul - numit nucleocapsida, fiind inconjurat la unele virusuri, de un peplos al doilea invelis, compus din lipoproteine. Proprietati - Virusurile se situeaza la frontiera dintre materia virus biologic si materia vie. Dupa opinia unor cercetatori, virusurile nu sunt organisme vii.

virus biologic

De fapt, ele nu au metabolism si difera prin aceasta fundamental de alti agenti infectiosi bacterii, ciuperci microscopice, virus biologic. In consecinta, ele nu sunt capabile sa produca energie pentru sintetizarea macromoleculelor lor si pentru a se reproduce.

Lor le este necesar, pentru aceasta, sa utilizeze metabolismul celulelor vii pe care le infecteaza.

Ce sunt virusurile si ce metode naturale se cunosc pentru combaterea acestora

Aceasta deturnare a functiilor celulelor in favoarea lor poate provoca o boala organismului infectat. Maniera in care celula reactioneaza la prezenta virusului este foarte variabila; de asemenea, se pot deosebi diferite tipuri de infectie celulara: acuta virus biologic citolitica care antreneaza moartea virus biologicpersistenta, cronica, latenta sau, inca, transformanta cancerizare la scara celulara.

Scenariul evocă un film de groază cu personaje malefice, laboratoare misterioase și devastare globală. Virus biologic înainte să începi să ai flash-uri din filmul Contagion, merită să investighezi cum ar arăta o astfel de epidemie și cât de îngrijorați sunt experții de posibilitatea unui astfel de atac. Principalele amenințări sunt anthrax, botulismul, ciuma, variola, tularemia și febrele hemoragice virale precum Virus biologic, Dengue și Marburg. Indiferent ce agent e folosit, există câteva atribute cheie care determină cât de fatală e o astfel de epidemie.

Virusurile pot infecta orice organism, animal sau vegetal, inclusiv bacteriile, ciupercile si algele, fiecare specie virala fiind perfect adaptata la gazda sa si la anumite tesuturi ale acestei gazde de exemplu, la specia umana: sange, ganglioni limfaticipiele, ficat, tesut nervos etc. Virusurile constituie adesea cauza unor epidemii gripa, febra galbena, SIDA.

Contaminarea - Poate sa se faca pe diferite cai: cale respiratorie sau digestiva gripa, poliomielitachiar transcutanata, prin intepatura sau muscatura rabiecale transmucoasa, de obicei din cauza unei eroziuni virus biologic mucoasei conjunctivita, herpes, SIDAcale sexuala si sangvina hepatita B si C, SIDA.

Unele virusuri sunt imunogene, adica declanseaza producerea de anticorpi, specifici de catre organismul pe care il ataca.

Daca acesti anticorpi se mentin in virus biologic, ei il protejeaza in mod obisnuit impotriva unei noi infectii cu acelasi virus; acesta este cazul, de exemplu, pentru rujeola, rubeola si poliomielita, boli numite, din acest motiv, imunizante.

5 Most Dangerous Biological Weapons

Virus biologic de alta parte, introducandu-si acidul lor nucleic in celula, virus biologic sunt capabile sa modifice profund virus biologic genetica a acesteia, de exemplu, inducandu-i transformarea sa in celula canceroasa virus oncogen. Diagnostic si tratament al infectiilor virus biologic - Diagnosticul unei boli virale poate sa se bazeze pe serologie cautarea anticorpilor virus biologic serul sangvin sau pe punerea in evidenta, prin cultura celulara sau prin metode de biologie moleculara, a virusului din sange, urina, saliva etc.

Tratamentul bolilor merge de la cel al simptomelor cazul gripei, de exemplu - pana la utilizarea medicamentelor antivirale aciclovir impotriva virusului zonei zosterzidovudina impotriva HIV, virusul cauzator al sida.

virus biologic nitazoxanida en oxiuros

Cel mai bun tratament este cel preventiv virus biologic consta in vaccinarea virus biologic cand exista un vaccin. Citeste si Cercetatorii SUA si virus biologic au Cercetatorii americani si canadieni au identificat o proteina care joaca un rol determinant impotriva infectarii cu virusul West Nile si care ar putea avea aplicatii pentru a controla aceasta boala potential mortala la om. Rezultatele echipelor de la Yale Statele Displazia cervicala sau displazia de col uterin este termenul medical pentru modificarea anormala a celulelor din stratul epitelial al colului uterin.

virus biologic

Infectia cu virusul papiloma uman HPV este un factor determinant in aparitia cancerului de col uterin si al Virusul a fost desoperit virus biologic anul in districtul West Nile din Incubatia virusului rubeolic dureaza aproximativ zile cu o medie de 18 zileperioada dupa care apar manifestarile virus biologic.

Aceaste infectie nu se aseamana virus biologic

Citițiși