Enterobiasis morfologia

Ce se poate face împotriva paraziţilor intestinali? Cum le putem detecta şi elimina?

Viermii adulți de oxiuri au fost cunoscuți din antichitate. În papirusul egiptean Ebers c. În Grecia, Hippocrate c. Oxiurul a fost descris și în lucrările lui Avicenna Ibn Sina. În Carl Linnaeus în lucrarea sa Systema naturae, a clasat oxiurul în Vermes, numindu-l Ascaris vermicularis. ÎnJohann Bremser a plasat oxiurii umani în genul Oxyuris, numindu-l Oxyuris vermicularis. Genul Oxyuris a fost înființat de către Rudolphi în pentru anumiți paraziți ai animalelor.

În Leach a înființat genul Enterobius, și a transferat acest enterobiasis morfologia în el, numindu-l Enterobius vermicularis. În Johann Gottfried Bremser descoperă viermele adult de sex masculin.

Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara

În Vix descoperă ouăle în regiunea perianală. În Rudolf Leuckart și trei studenți se autoinfectează ingerând ouă de oxiuri și observă viermii adulți enterobiasis morfologia scaunele lor două săptămâni mai târziu.

În Friedrich Albert von Zenker observă, la autopsie, etapele de dezvoltare a larvelor în intestin și găsește masculii adulți în mucusul colonic. În Philpot arătă că enterobiasis morfologia din oul de oxiur se dezvoltată în continuare în papilloma on tonsil pillar extern și devine rezistentă la sucurile digestive.

În Clarence F.

enterobiasis morfologia

Graham modifică tamponul NIH înlocuind scotchul cu celofan. În Pirviniul este introdus în tratamentul oxiuriazei. În Pirantelul este introdus în tratamentul oxiuriazei. Enterobiasis morfologia Mebendazolul este introdus în tratamentul oxiuriazei. În Hugot descoperă a doua specie de oxiuri Enterobius gregorii care provoacă oxiuriaza la oameni.

Agentul patogen.

Este o mare vierme fusiform de enterobiasis morfologia feminin de 0,4 lung, samets- 0. Corpul este alungit helminți, capete ascuțite, acoperit cu cuticule groase alb sau roz. La sfârșitul cap sunt trei buzele cuticulare majore cu papile, în jurul gurii.

Caracteristici enterobiasis morfologia modificare modificare sursă ] Oxiur Enterobius vermicularis. Extremitatea anterioară a oxiurului Secțiune transversală a oxiurului. Micrografie cu rezoluţie mare.

Coloraţie cu hematoxilină și eozină. Săgeţile indică crestele laterale. Oxiuriaza la om este cauzată de oxiurul Enterobius vermicularis Linnaeus, ; Leach,un parazit cunoscut încă din antichitate.

A fost descoperită în prezent o a doua specie numită Enterobius gregorii Hugot,care provoacă oxiuriaza la oameni. Oxiurii sunt helminți care fac parte din încrengătura nematodelor. Sunt viermi rotunzi și albi sau albi gălbui cu dimensiuni mici, cu extremitatea anterioară înconjurată de enterobiasis morfologia proeminență cuticulară veziculară striată, în care pătrunde lichidul perienteric, denumită buton cefalic aripi cefalice și care are rolul de a fixa parazitul de mucoasa intestinală a omului.

Oxiurii au două creste laterale aripi laterale longitudinale care permit identificarea ușoară a acestor paraziți pe secțiuni anatomopatologice. Aparatul digestiv este compus dintr-un esofag muscular de tip rabditoid cu un enterobiasis morfologia esofagian posterior caracteristic, intestin și rect, care se deschide enterobiasis morfologia exterior prin anus.

Gura este înconjurată de trei buze capabile de a se retracta în corp asigurând o fixare solidă la mucoasa intestinală a omului.

Publicat: 20 Septembrie Accesări: Helminţii se împart în două categorii: viermi laţi şi cilindrici. Dintre viermii cilindrici nematelminţimajoritatea celor ce parazitează omul aparţin clasei Nematoda. Aceşti viermi posedă un sistem de locomoţie ce le conferă mobilitate, dar nu au organe de fixare comparativ. Au dezvoltat un sistem digestiv complet, enterobiasis morfologia din gură, faringe, esofag, intestin, rect şi anus, un sistem nervos, precum şi sistem excretor.

Oxiurii sunt reprezentați de două specii, Enterobius vermicularis și Enterobius gregorii, care se disting enterobiasis morfologia caracteristicile masculului înzestrat cu un spicul la extremitatea posterioară. Masculul Enterobius vermicularis măsoară 0,9—3,8 mm în lungime și 0,1—0,2 mm în diametru, enterobiasis morfologia timp ce masculul Enterobius gregorii, măsoară 1,3—2,8 mm în lungime și 0,1—0,2 mm în diametru.

papillon zeugma ets cancer of the throat from hpv

Totuși, principalele diferențe țin de lungimea și forma spiculului unic și ornamentația cuticulară. Spicul are o lungime de μm la E. Distincția acestor două specii este totuși contestată de unii autori. Unii cercetători cred că E. Aparatul reproducător al masculilor este format din testicul, duct deferent, vezicula seminală, duct ejaculator, spicul și cloacă.

Viermii Si Parazitii Intestinali

Au la extremitate posterioară creste caudale aripi caudale4 perechi de papile enterobiasis morfologia papile genitale. Gubernaculul la masculi este absent.

Masculul este mai mic decât femela, are o extremitate posterioară puternic curbată anterior și ventral, iar enterobiasis morfologia femelă extremitate posterioară subțire și ascuțită. Femelele speciilor E.

Data ultimei actualizări :

Coadă ocupă o treime din lungimea totală a corpului. La enterobiasis morfologia aparatul reproducător este dublu, de tip tubular, fiind compus din două ovare anterior și posteriordouă utere anterior și posteriorun vagin și enterobiasis morfologia vulvă.

enterobiasis morfologia condyloma acuminata literature

Vulva cu buze proeminente se deschide la nivelul treimii anterioare a corpului. Uterele conțin mii de ouă.

  1. constiintaortodoxa.ro - Paraziţii din noi. Enterobius vermicularis
  2. Enterobius vermicularis (oxiurii)
  3. Din plmni ajung din nou n intestin, prsind plmnii prin trahee.
  4. Papilloma vescicale uomo sintomi
  5. Sus Calea principala de infectie este reprezentata de cea fecal-orala maini murdare si alimente contaminateinsa exista si enterobiasis morfologia exogena si endogena.
  6. Oxiuriază - Wikipedia

Durata vieții oxiurilor este de 37—93 zile pentru femele și aproximativ 50 zile pentru masculi. Ouăle sunt netede, au formă alungită ovalară, asimetrică, cu o față plană și una convexă în secțiune transversală.

Enterobius vermicularis (oxiurii)

Ele măsoară 50—60 µm în lungime și 30—32 µm în lățime. Sunt transparente, au un enterobiasis morfologia subțire, dublu. Cele două membrane se întâlnesc la unul din enterobiasis morfologia.

Un pol este mai ascuțit și prin el iese larva.

cancer pancreas gpc bladder inverted papilloma follow up

În interior au un embrion ovoid care are o prelungire, ca o coadă.

Citițiși