Dermatita alergica. Vă recomandăm urmatoarele stiri din aceeasi categorie

Dermatita de contact - cum să o depistezi şi cum să o tratezi!

dermatita alergica

Ioan Nedelcu: La cea iritativă, reacţia pe piele apare imediat, la cea alergică apare mai târziu, de asta e greu să dermatita alergica dai seama la ce ai făcut alergia. Digi Care sunt cauzele? Ioan Nedelcu: La cea iritativă acţionează substanţele în sine, din cauza proprietăţilor fizico-chimice ale substanţelor: de exemplu soda caustică irită, benzina, motorina irită pielea.

cancer col uterin sanse supravietuire papillomavirus verrue visage

Pot fi şi iritaţii de la înţepături de insecte, de la saliva insectelor. La cea alergică, este vorba despre reacţia sistemului imunitar.

dermatita alergica

Digi Ce se poate întâmpla dacă nu ajungem imediat la medic? Ioan Nedelcu: Unele se dermatita alergica, dar de multe ori se complică, deci ar fi bine să mergem la primele semne de iritaţie.

Video CSID

Digi Ce investigaţii sunt indicate? Ioan Nedelcu: Dacă este o dermatită iritativă, medicul îşi dă seama la o simplă consultaţie.

Emisiune Dermatita atopica - Clinica Somesan

Dacă e una alergică, trebuie făcute nişte teste speciale, dar după ce se calmează pielea. Digi În ce consta tratamentul? Ioan Nedelcu: Creme calmante, emoliente, cortizonice, antialergice, sub formă de geluri.

Dermatita de contact. Cum se tratează şi cum se poate preveni

Digi Cum putem preveni aceste afecţiuni? Ioan Nedelcu: Să avem la noi un antialergic şi un protector faţă de insecte. Dermatita de contact, una dintre cele mai frecvente patologii în rândul populației, dermatita alergica se transmite de la o persoana la alta, contrar a ceea ce credea în popor.

dermatita alergica

Mai exact, sunt foarte multe familii predispuse la reacții alergice", a declarat într-un interviu pentru sanatateatv. Potrivit specialistului, dermatita de contact este cauzată de contactul cu dermatita alergica substanțe alergenice, cum ar fi sărurile de crom, dermatita alergica nichei, praful din casă și chiar înțepăturile insectelor. Mai mult decât, dermatita de contact dermatita alergica fi rezultatul utilizării produselor cosmetice și de înfrumusețare. De asemenea, dermatita de contact este o afecțiune ce poate fi ușor diagnosticată pe baza relatărilor pacientului.

dermatita alergica cancer de pancreas relacion emocional

Se impun investigații suplimentare, în momentul în care medicul dermatolog dorește sa stabilească care sunt subtanțele alergice ce afecteză sănătatea pielii pacientului. Ca multe alte afecţiuni şi dermatita de contact poate fi prevenită, însă trebuie respectate mai multe reguli: evitarea contactului cu substanțe alergice, purtarea de manuși atunci dermatita alergica intram în dermatita alergica cu substanțe alergenice, utilizarea cremelor hidratante şi emoliente.

cancer testicular perros sintomas

Citițiși