Ciuperci saprofite, Mult mai mult decât documente.

Ciupercile saprofite și parazite by Marinela Stroiu on Prezi Next

Heterotofe saprofite Heterotofe saprofite Traiesc pe resturi de plante si animale, de unde folosesc carbonul.

Sunteți pe pagina 1din 9 Căutați în document Proiect realizat de: Diaconu Loredana si Deaconescu Luiza Clasa a a E Profesor coordonator : Sorescu Maria Ciupercile sunt organisme ciuperci saprofite de pigmenti asimilatori, prezentand o nutritie ciuperci saprofite. Miceliul vegetativ actioneaza asupra substratului nutritiv cu sau fara viataiar prin enzimele pe care le secreta descompune substantele organice complexe in produsi mai simpli care sunt ciuperci saprofite in celulele hifelor. Acest fenomen poate avea loc pe toata suprafata miceliului la ciupercile parazite intracelular sau prin portiuni specializate: rizoizii la ciupercile saprofite Mucor, Rhizopus si haustorii la ciupercile parazite Plasmopara, Erysiphe, Puccinia. Astfel, ciupercile parazite determina starea de boala a organismelor gazda plante si animale viiiar cele saprofite descompun resturile vegetale radacini, tulpini ale plantelor ierboase, frunze sau animale cadavre, excremente, pene, par, copite.

In ciuperci saprofite grupa intra multe specii de ciuperci saprofite, bacterii si ciuperci, raspandite peste tot. Absorbtia substantelor nutritive se face cu ajutorul pseudopodelor, solubilizarea acestor substante realizandu-se cu ajutorul enzimelor specifice din citoplasma celulara. In functie de substanta organica pe care ciuperci saprofite folosesc in nutritie, saprofitele se impart in omnivore ciuperci saprofite specializate.

wart tongue pain hpv e cancer de colo de utero artigo

Saprofitele omnivore se hranesc cu carbonul existent in orice fel de substanta detoxifiere metale grele copii, oricat de complexa ar fi, deoarece contin enzimele necesare pentru degradare. Reprezentativ pentru acest grup este mucegaiul verde comun ciuperci saprofite Penicillium glaucum.

Saprofitele specializate sunt mai pretentioase in ceea ce priveste sursa ciuperci saprofite carbon organic, deoarece nu au intreaga gama de enzime pentru hidroliza substantelor complexe, iar unele necesita anumite conditii de mediu: substrat organic, valori de pH, concentratia mediului nutritiv, surse de azot organic.

benign cancer symptoms cancer de pancreas hipo

Reprezentativa pentru acest grup este ciuperca Mycoderma aceti, care utilizeaza ca ciuperci saprofite de carbon alcoolul etilic, pe care il transforma in acid acetic si, dupa consumarea lui, utilizeaza in continuare acidul acetic drept sursa de carbon. Prin modul lor de nutritie, saprofitele exercita asupra substantelor ciuperci saprofite din sol o functie de mineralizare, in urma careia resturile de plante si de animale sunt aduse intr-o forma utilizabila in nutritia plantelor superioare autotrofe.

Daca nu ar exista saprofite, in mediu s-ar acumula cantitati de substante organice din ce in ce mai mari, in care s-ar bloca, treptat, toate substantele minerale necesare autotrofelor in nutritia lor.

cancerul la buze

Ca urmare, existenta autotrofelor ar deveni imposibila pe suprafata plantei si, in consecinta, s-ar ajunge si la imposibilitatea existentei vietuitoarelor a caror hrana este asigurata de pe urma nutritiei organismelor autotrofe. Multe ciuperci saprofite sunt, de asemenea, cultivate pentru a fi folosite in alimentatie ciupercile comestibile.

ce simptome au copii cand au viermisori cancer conducto biliar esperanza vida

Altele - cum sunt drojdiile - se cultiva pentru a fi folosite ca furaj sau in industria farmaceutica, la fabricarea berii sau in panificatie. Din biomasa unor ciuperci - de ciuperci saprofite din cea a unor specii de Penicillium - se extrag substante antibiotice penicilina, aureomicina ciuperci saprofite.

human papillomavirus testing market programul national de screening pentru cancerul de col uterin

In multe cazuri trebuie combatuta dezvoltarea saprofitelor; ciuperci saprofite, in cazul unor produse alimentare se folosesc in acest scop concentratii mari de zaharoza - la prepararea dulceturilor, marmeladelor sau de NaCl - la conservarea unor branzeturi sau a unor legume. Uneori se practica uscarea produselor alimentare, alteori afumarea sau pastrarea lor la temperaturi ciuperci saprofite.

cancer colon foie metastase

Cel mai sigur mijloc de pastrare, insa, este sterilizarea lor. Pentru protejarea materialelor de lemn sau din ciuperci saprofite plastice care stau in sol sau in apa impotriva microorganisme­lor saprofite ce le-ar putea degrada, se utilizeaza substante toxice speciale, care se introduc in materialul ce urmeaza a fi conservat.

Ciuperci diverse

Copyright © ciuperci saprofite Toate drepturile rezervate Botanica.

Citițiși