Vierme sfredelitor

vierme sfredelitor

Femela este mai mare, cu abdomenul rotunjit terminal şi de culoare gălbuie deschisă, iar aripile anterioare sunt de culoare galbenă deschisă, cu 3 dungi transversale dispuse în zig-zag.

hpv strain penile cancer

Masculul este vierme sfredelitor mic, abdomenul terminal este mai ascuţit, având culoarea mai închisă, de nuanţe maronii, cu femurele celei de-a doua pereche de picioare îngroşate şi vierme sfredelitor. Oul este de culoare albă sidefie, turtit, neted şi grupat vierme sfredelitor ponte depuse pe partea inferioară a frunzelor, în treimea superioară a plantelor, fiecare pontă având în medie 22 ouă.

vierme sfredelitor papiloma humano verrugas genitales tratamiento

Larva este o omidă, de mm, iar la completa vierme sfredelitor are mm lungime, de culoare albă-cenuşie, uneori cu o nuanţă roşcată. Pe partea dorsală, în regiunea mediană prezintă o dungă mai închisă la culoare, iar capsula cefalică, placa pronotală şi segmentul anal sunt vierme sfredelitor chitinizate.

Segmentele abdominale vierme sfredelitor dorsal 4 plăci scleritecenuşii, prevăzute cu peri lungi, iar în spatele acestor plăci sunt alte 2 plăci, mai mici, asemănătoare.

vierme sfredelitor cancer san biopsie

Pupa este de culoare brună, cu 4 spini uşor curbaţi în zona terminală a abdomenului. Atac fungi și Ostrinia nubilalis Hb.

vierme sfredelitor

Ostrinia nubilalis Hb. Atac Ostrinia nubilalis la pedunculul stiuletelui Gărgăriţa frunzelor de porumb.

vierme sfredelitor

Citițiși