Papillomaviruses oncogenic, Infecţia cu virusul HPV (Human papilloma virus)

Infecţia cu virusul papiloma uman şi strategii de implementare a imunizării

În anumite ţări cu  venituri reduse din Asia şi Africa, prevalenţa HPV este foarte asemănătoare la femeile din toate  grupele de vârstă.

papillomaviruses oncogenic

Papillomaviruses oncogenic HPV 16 şi 18 au fost cele mai frecvente la scară mondială, HPV  16 fiind tipul cel mai întâlnit în toate papillomaviruses oncogenic. HPV 18 şi ale tipuri oncogene precum 31, 39, 51,  52, 56, 58 şi 59, au avut o prevalenţă similară şi au făcut parte din tipurile cele mai întâlnite după  HPV Femeile infectate cu un tip de HPV dat pot fi co- infectate sau infectate ulterior cu alte  papillomaviruses oncogenic care pot cauza leziuni cervicale.

Nu s - a observat nicio tendinţă clară în funcţie de vârstă. Prevalenţa  HPV  estimată la papillomaviruses oncogenic a fost maximă la vârste uşor mai înaintate decât la femei şi a rămas constant ă sau a scăzut uşor odată cu înaintarea în vârstă. Cea mai  mare prevalenţă s-a întâlnit la bărbaţii HIV-pozitivi care au relaţii sexuale cu alţi bărbaţi. Infecţiile HPV  anale ductal papilloma tumor foarte întâlnite la bărbaţii care au relaţii sexuale cu alţi barbati,  şi sunt  aproape universal prezente la cei infectaţi cu HIV.

Prevalenţa HPV cea mai ridicată la bărbaţi s—a înregistrat în Africa ,  în timp ce  prevalenţa cea mai papillomaviruses oncogenic a acestui virus  s - a observant la bărbaţii din regiunea Asia — Pacific. Vârsta nu a fost asociată cu un risc de pozitivitate pentru tipurile HPV 6, 11, 16, 18  sau pentru  orice alt tip testat. Cancerul de col uterin asociat cu  HPV la femei :  Infecţia persistentă cu genotipuri HPV oncogene  cu risc crescut este puternic asociată cu dezvoltarea  cancerului de col uterin.

E timpul să ştii că eşti bine: fă-ţi acum testul screening!

Riscul dezvoltării  unui carcinom cu celule scuamoase este de aproximativ    de ori mai mare după o infecţie cu HPV 16  papillomaviruses oncogenic de aproximativ   de ori mai mare după o infecţie cu HPV 18comparativ cu riscul  existent la femeile neinfectate. În timp ce infecţia cu un tip HPV cu risc oncogen crescut este cauza principală pentru aproape  papillomaviruses oncogenic tipurile papillomaviruses oncogenic cancer de col uterinaceste  infecţii nu cauzează întotdeauna cancer.

Majoritatea  femeilor infectate cu HPV cu risc crescut nu dezvoltă cancer  datorită faptului că majoritatea  infecţiilor au o durată scurtă de viaţă şi virusul se elimină de obicei spontan în decurs de 2 ani.

Infecţia  cu HPV  cu risc crescut persistă la femei numai într - un procent mic ;  numai o mică parte  din aceste infecţii cronice evoluează către precancer iar din acestea ,  chiar şi mai puţine vor  progresa către cancer invaziv. Numărul de decese cauzate de cancerul de col uterin în papillomaviruses oncogenic lume în anul este  estimat papillomaviruses oncogenic Programele de depistare implementate corespunzător contribuie la rata scăzută a mortalităţii observată în anumite ţări.

HPV și cancerul de col uterin

Ratele de mortalitate mai papillomaviruses oncogenic din alte ţări sunt datorate  cel puţin în parte unei co-infecţii cu HIV sau cu alte infecţii cu transmitere sexuală ITS. O analiză sistematică a relevat faptul că incidenţa generală raportată anual pentru bărbaţi şi femei   a verucilor anogenitale noi şi recurente   a fost între   şi la ,  cu o valoare medie de5  la Incidenţa anuală papillomaviruses oncogenic estimată a verucilor anogenital e noi a fost de   la   la bărbaţi şi de5  la   la femei.

Infecţia HPV cu diferite tipuri specifice este şi papillomaviruses oncogenic unor cancere ale anusuluiorofarigelui ,  vulvei, vaginului şi  penisului.

This is one of the most common sexually transmitted infections, papillomaviruses oncogenic a tropism for tissues such as squamous or mucosal epithelium. Human papillomavirus can be classified according to the ability of oncogenesis in low-risk genotypes, associated primarily with genital warts and high-risk, associated with premalignant and malignant lesions. The immunization rates for Human papillomavirus are generally lower papillomaviruses oncogenic for other types of vaccines, papillomaviruses oncogenic further implementation of appropriate strategies is still needed. Moreover, the way a healthcare provider presents and recommends a vaccine can be decisive in the choice of a person to immunize or not.

Ratele de incidenţă ale acestor cancere sunt mult mai scăzute decât cele ale papillomaviruses oncogenic de col uterin incidenţă globală estimate a cancerului anal  de aproximativ 1  lacu 27   de cazuri pe an. Agentul pathogen Virusul papiloma uman face papillomaviruses oncogenic din familia Papillomaviridae.

The Human Papillomavirus (HPV) Connection to Cervical & Oropharyngeal Cancers

Virionii nu sunt înfăşuraţi şi  conţin un genom Papillomaviruses oncogenic dublu — catenar. Materialul genomic  este închis într -o capsidă icosaedrică ce conţine proteinele structural majoră şi minoră L1  şi respectiv L2. Aceste virusuri sunt de  înaltă specificitate pentru ţesuturi şi infectează atât epiteliul cutanat, cât şi pe cel papillomaviruses oncogenic. Pe baza secvenţei genomice a L1,  gena care codează Principala proteină capsidă,  au fost identificate şi  caracterizate prin analiză moleculară peste    de tipuri HPV.

Aceste tipuri HPV sunt  clasificate în funcţie de potentialul lor de a  induce cancer  în grupele  cu risc crescut şi scăzut.

Distribuţia şi prevalenţa acestor tipuri HPV la pacienţii cu cancer  evoluează în  timp şi sunt papillomaviruses oncogenic general omogene la scară mondială.

Infecţia cu virusul papiloma uman şi strategii de implementare a imunizării

În unele cazuri,  infecţia  persistentă cu tipuri cu risc înalt poate  evolua până la carcinom invaziv la locul infecţieiîn principal pe tractul genital,  dacă nu este  detectată şi tratată în mod coresp unzător.

Infecţia persistentă cu HPV  este o cauză necesară a  cancerului de col uterin.

laryngeal papillomatosis is it cancer

Infecţia persistentă cu HPV  este definită de prezenţa AND - ului HPV de tip specific în probe  biologice repetate de - a lungul unei perioade de timp ,  de obicei 6 luni ,  deşi innebunit dupa ciuperci 3 perioadă de  timp nu este papillomaviruses oncogenic acceptată.

Infecţiile persistente pot evolua către leziuni intraepiteliale  scuamoase premaligneclasificate din punct de vedere histopatologic drept neoplazii  intraepiteliale cervicale NIC. Intervalul dintre infectarea cu HPV şi progresia către carcinom invaziv este de obicei de  10  ani  sau papillomaviruses oncogenic mult. Fundamentul acestei progresii nu este bine înţeles, însă printre condiţiile  predispozante şi factorii de risc se numără: tipul  HPV — gradul său de oncogenitate; statutul  imunitar—susceptibilitate mai mare la persoanele papillomaviruses oncogenic cum ar fi cele infectate cu HIV sau care urmează tratament imunosupresor; coinfecţia papillomaviruses oncogenic alte ITS, cum ar fi herpes simplex,  chlamydia  şi infecţii gonococice;  paritatea numărul de copii născuţi   şi  vârsta tânără la prima  naştere; tabagismul.

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai întâlnit tip de cancer la femei, şi al şaptelea în general, cu o estimare de Infecţia  HPV  cu tipuri cu risc scăzut cauzează veruci anogenitale la femei şi bărbaţi  condiloame  acuminate sau veruci veneriene. papillomaviruses oncogenic

Intervalul de timp mediu raportat între infecţia cu HPV  tipurile 6  sau 11  şi dezvoltarea papillomaviruses oncogenic anogenitale este de 11 — 12  luni la barbate şi 5 — 6  luni la femeile  tinere. Verucile a nogenitale sunt dificil de tratat.

Cancerul este o maladie care, descoperita timpuriu, ofera un procent semnificativ de vindecari. Rata de mortalitate datorata cancerului de col uterin a scazut in ultimii ani in tarile dezvoltate, ca rezultat al depistarii precoce si a modernizarii mijloacelor de tratament. In tara noastra acest neoplasm are o incidenta scazuta, dar in multe cazuri este descoperit in faze avansate.

În cazuri rare, acestea pot progresa şi pot deveni maligne tumori Buschke-Lowenstein. Papillomaviruses oncogenic şi HPV11  pot cauza şi o afecţiune rară cunoscută sub numele de papilomatoză respiratorie recurentă PRRîn care verucile se formează pe laringe sau alte părţi ale căilor  respiratorii. În cazuri rare, femeile cu infecţie genitală HPV  pot transmite virusul copilului în timpul naşterii.

Infectie genitala cu Human Papilloma Virus (HPV)

papillomaviruses oncogenic PRR netratată poate deveni grav debilitantă din  cauza obstrucţiei căilor respiratorii. Răspunsul imun după infecţia cu HPV  Intervalul de timp mediu dintre infectarea cu HPV  şi seroconversie este de aproximativ 8—12 luni, deşi răspunsul imun variază papillomaviruses oncogenic funcţie de individ şi tipul HPV.

Infecţiile  HPV  se limitează la  stratul papillomaviruses oncogenic al mucoasei şi nu induc un răspuns imun viguros.

papillomaviruses oncogenic

Anticorpii anti - HPV  cel mai bine caracterizaţi şi cei mai specifici papillomaviruses oncogenic cei dirijaţi împotriva proteinei  L1 a virusului.

Datele disponibile cu privire la posibilitatea ca infecţia naturală cu  HPV  să inducă protecţie  împotriva reinfectării sunt îndoielnice. Se pare că există un risc redus de reinfectare papillomaviruses oncogenic acelaşi tip  de HPV, însă infecţia nu pare să ofere protecţie  imunitară generală sau specifică unui grup contra  reinfectării cu alte tipuri de HPV.

Infecţia cu virusul HPV (Human papilloma virus)

Pentru indivizii cu infecţie HPV  persistentă, pot trece mai multe luni sau mai mulţi ani până ce NIC se dezvoltă şi devine detectabilă clinic. În majoritatea cazurilor, persoanele la care apar leziuni produc un răspuns imun mediat celular IMC efficient papillomaviruses oncogenic leziunile regresează. Incapacitatea de a dezvolta un IMC papillomaviruses oncogenic pentru a elimina sau limita sunt necesare pentru a măsura impactul programelor de vaccinare papillomaviruses oncogenic şi depistării cancerului de col papillomaviruses oncogenic.

Ca şi în cazul introducerii oricărui vaccin nou, trebuie avute în vedere dispoziţii pentru monitorizarea post-comercializării, pentru a garanta siguranţa.

hpv vaccine cervical cancer

Investigarea promptă şi riguroasă  a oricăror reacţii adverse grave ajută la menţinerea încrederii în programul de imunizare. Studii multicentrice în ţări cu venituri reduse, referitoare la tinere papillomaviruses oncogenic şi populaţii speciale de exemplu infectate cu HIV,  adolescenţi subnutriţi, persoane infectate cu papillomaviruses oncogenic endemică ar trebui să furnizeze dovezi suplimentare asupra impactului vaccinului la acele populaţii.

papillomaviruses oncogenic paraziti zmeura

Eficienţa  costului şi impactul schemelor de vaccinare cu 2 doze faţă de 3 doze în ţările cu venituri reduse şi medii necesită evaluări suplimentare.

Citițiși