Papanicolau anormal, Testul Papanicolau

papanicolau anormal

Sus De cele mai multe papanicolau anormal, modificarile anormale ale celulelor de pe colul uterin sunt cauzate de anumite tipuri de papilomavirus uman sau HPV. HPV este o boala cu transmitere sexuala.

cancer de prostata em pacientes jovens

De obicei, aceste modificari celulare se dezvolta independent de alte afectiuni. Totusi multe dintre tipurile de HPV au fost asociate cu cancerul de col uterin.

el papiloma humano en hombres tiene cura

De aceea, este foarte important pentru toate femeile sa faca, periodic, testul Papanicolau. Este nevoie de mai multi ani pentru ca modificarile celulare de la nivelul colului uterin sa se transforme in cancer.

Test Papanicolau anormal. Când semnalizează cancer uterin?

Uneori acestea sunt cauzate papanicolau anormal diverse infectii, cum ar fi papanicolau anormal provocate de bacterii sau ciuperci. Aceste tipuri de modificari celulare pot fi tratate.

papanicolau anormal cancer colon nhs

La femeile care se afla la menopauzatestul Papanicolau poate depista modificari celulare care sunt doar rezultatul inaintarii in varsta. Care papanicolau anormal factorii care cresc riscul obtinerii unui testul Papanicolau cu rezultate anormale?

Cel mai mare risc este legat de activitatea sexuala prin intermediul careia se poate contacta HPV, iar rezultatele testului Papanicolau ar putea fi patologice. De asemenea, contactul sexual fara prezervativ sau cu mai multi parteneri, se incadreaza in aceeasi categorie de risc. HPV poate ramane in organism timp de mai multi ani fara sa se stie acest lucru.

Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?

Chiar daca in prezent, o persoana are un singur partener sexual, utilizeaza prezervativ, ar putea ca testul Papanicolau sa fie anormal daca a fost expusa la virusul HPV in trecut. Fumatul sau un sistem imunitar slabit pot creste sansele modificarilor celulare ale colului uterin. Cum se manifesta modificarile celulare anormale?

  • Vierme apa
  • Human papillomavirus pathogen
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?

Modificarile celulare, in sine, nu determina simptome. HPV - cauza a celor mai multe teste Papanicolau patologice - provoaca simptome. Acesta este motivul pentru care realizarea in mod constant a frotiului Papanicolau este papanicolau anormal de importanta.

o que significa papiloma escamoso

In papanicolau anormal papanicolau anormal care testul Papanicolau anormal este provocat de boli cu transmitere sexuala ori alte infectii simptomele ar putea fi: - scurgeri vaginale anormale modificare a culorii, mirosului, texturii ; - durere, senzatie de arsura, mancarime la nivelul zonei pelvine sau papanicolau anormal, in timpul actului sexual sau urinarii; - rani, umflaturi, vezicule, eruptii cutanate sau negi in jurul organelor genitale.

Investigatii Sus Ce papanicolau anormal facut daca testul Papanicolau este anormal: Se vor face mai multe investigatii pentru a se afla daca pacienta are vreo infectie sau pentru a se stabili cat de severe sunt modificarile celulare. Aceste investigatii pot include: - colposcopia - un test care presupune analizarea de catre medic a vaginului si colului uterin cu ajutorul unui instrument special care are intr-un papanicolau anormal o sursa luminoasa puternica; - test HPV - ca si testul Papanicolau, testul HPV presupune evaluarea unui esantion de celule prelevate de la nivelul colului uterin; - un alt test Papanicolau care se va recolta dupa luni.

Como se hace una colposcopia

Colposcopia se va face, de obicei, inainte de papanicolau anormal oricarui tratament. In timpul investigatiei, medicul va preleva o papanicolau anormal de tesut de la nivelul colului uterin care va fi analizata la microscop.

Rezultate test Babes-Papanicolau

Acest procedeu se numeste biopsie. Tratamentul, daca este cazul, va depinde de cat de usoare, moderate sau severe sunt modificarile anormale ale celulelor. In cazurile modificarior moderate pana la cele severe papanicolau anormal poate recomanda un tratament pentru a distruge sau elimina papanicolau anormal anormale. Ce semnifica rezultatele testului Papanicolau?

Testele Babeş-Papanicolau şi HPV, pe înţelesul tuturor. Cum „să citeşti” corect rezultatele

Papanicolau anormal Modificari minore, moderate si severe ale celulelor cervicale Modificarile celulare cervicale sunt clasificate in functie de gravitatea lor, folosind sistemul bethesda. Evaluarile ulterioare se fac in functie de tipurile de modificari de la nivelul celulelor.

cancer cap to prevent hair loss squamous papilloma tongue causes

Modificarile minore ale celulelor Modificarile minore ale celulelor ar putea fi - celule scuamoase papanicolau anormal ASC. Modificarile minore ale celulelor cervicale in cadrul unui test Papanicolau pot fi cauzate de: - infectii inclusiv infectie cu HPV ; - inflamatie a celulelor cervicale; - modificari naturale vaginita atrofica cauzata de menopauza; - cauze necunoscute.

Testul Papanicolau anormal sau patologic

Modificarile minore ale celulelor cervicale pot: - sa dispara fara tratament - de aceea este necesara repetarea testului Papanicolau; - sa fie precanceroase si sa se dezvolte in modificari celulare moderate sau severe papanicolau anormal se pot transforma in cancer, in cele din urma. Testele Papanicolau sau colposcopia pot detecta modificarile ulterioare ale celulelor.

Modificarile moderate sau severe ale celulelor Modificarile majore sau severe ale celulelor colului uterin displazia moderata sau severa indica prezenta unor anomalii la nivelul celulelor care ar putea fi predispuse sa evolueze catre cancer de col uterin daca sunt lasate netratate.

In sistemul bethesda, modificarile majore sau severe ale celulelor cervicale sunt clasificate ca leziuni scuamoase intraepiteliale de grad inalt sau leziuni celulare glandulare atipice AGC.

Rezultate test Babes-Papanicolau

In aceste cazuri se va repeta periodic testul Papanicolau pentru a se identifica din timp dezvoltarea de celule cu modificari moderate sau severe, inclusiv cancerul de col uterin si se va urma tratament.

Cele mai multe dintre squamous papilloma esophagus hpv anromale pot fi indepartate sau distruse inainte ca acestea sa devina canceroase.

Lucian Sorin Puia - Spitalul clinic de obstetrica-ginecologie prof.

Citițiși