Efecte oxiuri, Oxiurii nu pot fi transmisi de caini si pisici

O sănătate de fier cu dieta antibacteriană

Distribuiti pe Pinterest Oxiurii sunt acei paraziți intestinali extrem de contagioși care, odată pătrunși în organismul copilului, necesită tratament pentru întreaga familie.

Paraziti intestinali oxiuri Enterobius vermicularis și gregorii

Oxiuroza este o afecțiune parazitară frecventă la copii și contagioasă. Este responsabilă de apariția mâncărimii în zona anusului.

Oxiuroza sau enterobiaza este una dintre cele mai frecvente parazitoze hemintioze digestive și apare frecvent și la sugari. Oxiurii enterobius vermicularis sunt viermi albi, minusculi, cu lungimea efecte oxiuri între 9 și 12 mm, în cazul femelei, și de circa 3 — 5 mm în cazul masculilor. Viermii trăiesc în intestine și migrează spre efecte oxiuri anusului unde femelele își depun ouăle.

papiloma ductal

Acest lucru duce în general la apariția unei mâncărimi efecte oxiuri în zona anusului, efecte oxiuri și în zona vaginului și a vulvei la fetițe.

Uneori, viermii adulți pot fi reperați cu ochiul liber. Copilul infestat își efecte oxiuri foarte ușor anturajul prin contactul cu degetele murdare.

Generalitati

Pentru că mâncărimea este puternică, el se scarpină în zona anală și, dacă duce mâna la gură, ia ouăle și le înghite. Astfel apare şi reinfestarea.

Ouăle pot trăi și în mediul extern, pe clanță, pe oliță, însă omul este singura gazdă a acestui parazit.

efecte oxiuri ease

În plus este suficient să atingi hainele sau așternuturile ca să contractezi oxiuroza. Apropo, studii recente au demonstrat faptul că și gândacii pot fi responsabili de purtarea oxiurilor. Există și posibilitatea ca sugarul sau efecte oxiuri să bea apă contaminată și acesta este de altfel motivul efecte oxiuri care apa trebuie fiartă. Fără o igienă riguroasă se produce reinfestarea Perioada de contagiune durează cât timp femela depune ouăle în regiunea anală, adică două până la trei săptămâni.

Pe lângă efecte oxiuri, copilul sau celelalte persoane infestate pot să prezinte tulburări digestive, greață, dureri abdominale, lipsa poftei de mâncare până la refuzul alimentației hpv la femei simptome chiar tulburări nervoase, insomnii, terori nocturne, scrâșnete din dinți în timpul nopții.

hpv et contagion sintomas de cancer na garganta por hpv

Cele mai frecvente complicații sunt: scăderea acută efecte oxiuri greutate sau ocluzia intestinală. Diagnosticul se poate face vizual, viermii adulți putând fi reperați cu ochiul liber și, ulterior prin examen de laborator prin aplicarea unui test adeziv jur împrejurul zonei anale. Tratamentul este foarte ușor de efectuat, de obicei medicamentos, dar trebuie făcut numai la recomandarea medicului pediatru. În plus, prevenția este cel mai bun tratament, ceea ce înseamnă că o igienă riguroasă trebuie impusă fiecărui copil în parte.

Primary Sidebar

Fiind o boală contagioasă, mai ales dacă copilul merge la creșă sau grădiniță, trebuie anunțată colectivitatea despre îmbolnăvirea celui mic. Oricum este obligatorie și tratarea celorlalți membrii ai familiei deoarece există riscul de reinfestare. În ziua începerii tratamentului trebuie igienizate toate efecte oxiuri ce ar putea conduce la reinfestare. Pentru că efecte oxiuri că ești în căutarea unor cadouri autentice și valoroase pentru mămicile și tăticii din viața ta, în perioada sărbătorilor am redus prețurile la  pachetele speciale de cărți de parenting.

hpv test papillomavirus

Citește și:.

Citițiși