Ciuperci kombucha.

Veți avea nevoie de un borcan de trei litri, o pânză tifon, un ceainic pentru infuzie, apă clocotită, zahăr și ceai negru din frunze mășcate.

Mod de preparare Cum se prepară băutura Kombucha? Cel ciuperci kombucha bine este să începeţi cu 2 litri. Când cultura dumneavoastră de Kombucha va creşte destul de mare şi dupa ce se va reproduce suficient, veţi putea produce cantităţi suficiente de ceai.

Infuzia trebuie să fie obișnuită, fără ciuperci kombucha, cu cât mai ieftină, cu atât mai bine. Primul lucru care trebuie făcut — să spălați foarte atent borcanul care va deveni  locul de habitat pentru ciuperci kombucha dvs.

ciuperci kombucha

Este o cerință obligatorie, deoarece kombucha iubește foarte mult curățenia. În caz contrar ea va muri fără a reuși să crească. Și un alt moment ciuperci kombucha important: nici într-un caz nu folosiți mijloace de spălat sintetice - bicarbonat de sodiu obișnuit va fi suficient. Puneți cinci linguri de ceai negru în ceainic și turnați o jumătate de litru de apă clocotit[, lăsați pana ce infuzia nu se va răci complet.

Apoi, adăugați 7 linguri de zahăr, amestecați bine și strecurați folosind material de tifon. Turnați infuzia din ceai dulce într-un borcan de trei litri, ciuperci kombucha cu o cârpă de tifon și lăsați într-un loc cald pentru ciuperci kombucha săptămâni. Ciuperci kombucha peste o săptămână și jumătate veți simți un miros puternic de oțet - este absolut normal, răbdați un pic, după zile mirosul va dispărea, iar pe suprafața lichidului se va forma o peliculă subțire care și ciuperci kombucha kombucha.

Kombucha – Ciuperca nemuririi • rawdia

Cu fiecare zi aceasta se va îngroșa - creșterea ciupercii nu se oprește toată ciuperci kombucha ei. Creșterea kombuchei din ciuperci kombucha În cazul în care sarcina kombuchei dvs. Această băutură  este binefăcătoare în sezonul rece, sezonul de răceli și de gripă, precum și în primăvară, atunci când se activează un deficit de vitamine. Principiul de cultivare este același din infuzie simplă, dar există nuanțe, despre care acum vom vorbi.

Kombucha – Ciuperca din borcanul cu ceai. Ce beneficii însoțește băutura magică

În primul rând, trebuie să pregătiți o infuzie de măceș. Pentru acest lucru puteți utiliza atât fructe proaspete, cât și uscate, vândute în orice farmacie.

tratament paraziti la om hpv virus and endometrial cancer

Puneți într-un termos patru linguri de fructe de măceși, turnați o jumătate ciuperci kombucha litru de apă clocotită și acoperiți cu capac, lăsați timp de cinci zile. După ce infuzia de măceș va fi gata, puteți să treceți la creșterea ciupercii.

Spălați un borcan de trei litri, turnați acolo infuzia de măceș și infuzia de ceai: l lingură de frunze de ceai negru la o ceașcă de apă clocotită.

Leacuri chinezesti: ciuperca Kombucha - o uzina biologica

Adăugați 5 linguri de ciuperci kombucha și amestecați bine, lăsați timp de o zi. După ce strecurați lichidul folosind o cârpă tifon, spălați bine borcanul și din nou turnați lichidul în borcan. Acoperiți vasul ciuperci kombucha un prosop de tifon pre-îndoit în mai multe straturi și lăsați într-un loc întunecat cald. Apoi procesul se va dezvolta după o schemă standard - aproximativ peste două săptămâni va apărea un miros puternic de oțet, care va dispărea în curând.

Ciuperca se formează peste o lună și jumătate —două luni. Îngrijirea kombuchei Creșterea kombuchei la domiciliu de la zero este o jumătate de treabă.

Vlog 13. Prepararea ceaiului de kombucha

A doua jumătate, nu mai puțin importantă, este îngrijirea corectă a ciupercii. În caz contrar, riscați să nu obțineți ciuperci kombucha băutură gustoasă, dar ceva asemănător cu oțet. Și chiar și mai rău - kombucha crescută cu atâta grijă pur și simplu ciuperci kombucha pieri.

Ce este kombucha, pentru ce avem nevoie de ea și cum s-o creștem

Apropo, există un ciuperci kombucha perfect al sănătății kombuchei — aceasta ar trebui să fie întotdeauna pe suprafața lichidului. Dacă ciuperca dvs.

ciuperci kombucha

Dacă kombucha s-a îmbolnăvit, atunci ați comis o greșeală de îngrijire. Prin urmare, ea trebuie să ciuperci kombucha tratată, ceea ce ciuperci kombucha toate cazurile fără excepție înseamnă curățenie și îngrijire adecvată. Volumul de lichid După cum țineți minte, inițial în borcan este o cantitate mică de lichid - aproximativ 0,5 litri. Dar când ciuperca a crescut,lichidul trebuie să fie mult mai mult - aproximativ trei litri.

Inutil este să spunem că kombucha nu este un obiect al decorului, o veți bea.

Mod de preparare - Ciuperca Combucha | constiintaortodoxa.ro

Prin urmare, nu uitați să adăugați regulat lichidul. Pentru acest lucru puteți folosi resturi de infuzie, la care turnați apă clocotită, răciți, adăugați zahărul și apoi turnați în borcan.

ciuperci kombucha que es papilomatosis e hiperqueratosis

Zahăr nu trebuie să fie foarte mult - nu mai mult de două linguri la un litru de lichid. Dacă este necesar, mai bine adăugați zahar în ceașca cu băutură. Mulți oameni nu strecoară ciuperci kombucha de ceai. Pentru ciupercă este nici un rău, pur și simplu nu va fi comod să consumați băutura. Zahărul trebuie să se dizolvă complet, fărâme de zahăr nici într-un  caz nu trebuie să contacteze cu suprafața kombuchei.

Citițiși