Cancerul amigdalelor

Cancerul amigdalian.
Tipuri Carcinomul scuamocelular — cu originea în epiteliul care acoperă suprafaţa amigdalelor; cel mai frecvent tip de cancer amigdalian cancerul amigdalelor apare de obicei în jurul cancerul amigdalelor de 50 de ani sau la cancerul amigdalelor mai înaintate. Limfomul — cu originea în ţesutul limfoid al amigdalelor. Stadii stadiul I: tumora are sub cancerul amigdalelor cm în diametru stadiul II: tumora are cancerul amigdalelor 2 cm în diametru, dar încă nu s-a răspândit la ganglionii limfatici sau alte organe stadiul III: tumora are peste 4 cm în diametru, dar încă nu s-a răspândit la ganglionii limfatici sau alte organe sau s-a răspândit la ganglionii limfatici stadiul IV: tumora a ajuns în regiunile învecinate sau a produs metastaze în regiuni îndepărtate ale cancerul amigdalelor Cancerul amigdalian.
Cauze nu cancerul amigdalelor cunoscută cauza exactă pentru care apare acest tip de cancer. Acesta se declanșează atunci când celulele sănătoase ale limbii prezintă modificări mutații cancerul amigdalelor ADN-ului. Aceste mutații fac ca celulele să se înmulțească necontrolat.
Acumularea de cancerul amigdalelor conduce la apariția unei tumori care se poate împrăștia și în țesuturile învecinate. Celule din tumoră se pot desprinde și pot ajunge în regiuni mai îndepărtate ale corpului formând metastaze.
Factori de risc.