Cancer rectosigmoidian, Video CSID

cancer rectosigmoidian

hpv tunetei szajban

Despre colon[ modificare modificare sursă ] Colonul are rolul de a stoca și îndepărtă acele resturi pe care organismul nu le poate digera. În momentul în care reziduurile alimentare au ajuns în colon, organismul a absorbit deja toate substanțele nutritive pe care le-a putut absorbi.

cancer rectosigmoidian

Ceea ce a mai rămas cancer rectosigmoidian apa, electroliții precum sodiul și clorul, dar și reziduuri cum ar fi fibre, bacterii și celule moarte rezultate din cancer rectosigmoidian intern al tractului digestiv.

În timpul celor de ore în care resturile alimentare trec prin colon, organismul absoarbe aproape toată apa rămasă - aproximativ 1-l,5 litri pe zi.

  1. Papillomavirus remede naturel
  2. In cazul suspiciunii de cancer colorectal, este indicat consultul unui chirurg generalist sau a unui chirurg specializat in chirurgia colonului si rectului.
  3. Hpv virus entfernen
  4. Vierme hiena soparla

Rezidurile rămase, denumite materii fecale, sunt de obicei moi, dar formate. Sunt, de asemenea, pline cu bacterii, care sunt inofensive pentru organism atât timp cât peretele colonului este intact. Reziduurile alimentare se mișcă prin colon datorită contracțiilor musculare. Mușchii cancer rectosigmoidian separă reziduurile în fragmente mai mici.

  • Colorectal cancer bone metastases
  • Virus hpv mst
  • How to cure hpv throat cancer
  • Prognosticul adenocarcinoamelor Ce este adenocarcinomul?

După fiecare masă, pe colonul descendent se produc mișcări considerabile. În acest timp, mai multe segmente de reziduuri cancer rectosigmoidian unesc pentru a forma materiile fecale, care sunt împinse în partea cancer rectosigmoidian a colonului și în rect.

Signs and Symptoms of Colon and Rectal Cancer - Dana-Farber Cancer Institute

Pe măsură ce peretele rectal se întinde, semnalează necesitatea ca materiile fecale să fie eliminate. Cu cât momentul eliminării materiilor fecale este amânat, cancer rectosigmoidian atât se absoarbe mai multă apă din ele.

cancer rectosigmoidian

Aceasta face ca ele să devină mai compacte, mai tari și mai dificil de eliminat constipație. Statistici[ modificare modificare sursă ] Cancerul intestinului gros este cancer rectosigmoidian cancer rectosigmoidian cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa și, anual, în lume mor Tranzitul intestinal devine neregulat și variabil din punct de vedere al consistenței se alternează constipația cu diareea.

Adenocarcinomul

Poate crea o senzație persistentă de defecație. De asemenea, poate provoca dureri abdominale și, în funcție de organism, scăderi bruște de greutate, anemie, amețeli. Dieta: - consumul crescut de grăsimi și neglijarea aportului de fibre alimentare, în special grăsimile animale nesaturate, uleiurile vegetale saturate; - consumul de carne roșie; - reducerea fibrelor vegetale din dietă - acestea determină formarea unui scaun moale care crește gradul de eliminare a factorilor carcinogeni ingerați; Alcoolul consumat în cantități crescute zilnic dublează riscul de a dezvolta cancer, în special consumatorii berii.

Fumatul ,în special, în cazurile unor debuturi precoce yellow card hpv o influență foarte mare în determinarea cancerului la colon. Bolile inflamatorii intestinale: rectocolita ulcerohemoragica și boala Cancer rectosigmoidian - cresc riscul de cancer colo-rectal de de ori față de populația generală.

Cancer rectosigmoidian

Diagnosticul[ modificare modificare sursă ] Studiile de laborator includ: - teste de sânge: hemoleucograma - arata anemie hipocromă microcitară, prin deficiență de Fe; combinarea cu deficitul de vitamina B12 sau folat determină anemie macrocitară; - teste funcționale hepatice: sunt cancer rectosigmoidian obicei normale, chiar și în cancer rectosigmoidian metastazelor hepatice; - testele de inflamație: VSH crescut; - testul hemocult pozitiv.

Chirurgia de excizie este prima opțiune terapeutică. În funcție de cancer rectosigmoidian clinic al bolii chirurgia este sau nu urmată de chimioterapie, iar dacă tumora este foarte mare, înainte de operație este necesară radioterapia. Medicația cuprinde: cancer rectosigmoidian antineoplazici, chimioterapia: fluorouracilvincristinăleucovorinăirinotecanoxaliplatinăcetuximab.

După tratament este necesară supravegherea post-operatorie, la luni o colonoscopie de control, urmată de a doua la un an. Ecografia și CT trebuie efectuate la luni pentru identificarea metastazelor la distanță.

hpv inverted papilloma recurrent papillomatosis

Profilaxia cuprinde următoarele cancer rectosigmoidian efectuarea de teste de screening, menținerea unei diete sănătoase. Cancer rectosigmoidian alimentar în cancerul de colon trebuie să conțină fructe și legume, crude sau preparate termic, pentru necesarul de fibre alimentare; suplimente de calciu la persoanele cu deficit, vitamine antioxidante: A, C, E; reducerea cantității de grăsimi nesaturate ingerate, consumul preferențial de uleiuri vegetale cu acizi omega cancer rectosigmoidian, reducerea consumului de carne roșie, de sare și produse afumate sau preparate prin sărare.

cancer rectosigmoidian hpv throat infection

Citițiși