Bacterii sulfuroase

bacterii sulfuroase

que son los papilomas en el cuello

Această uitmitoare eficienţă energetică ar putea duce la o nouă înţelegere a energiei solare, sugerează un articol publicat recent de jurnalul Nature Physics şi citat pe pagina Universităţii din Bacterii sulfuroase. Cercetarea ar putea rezolva un mister cheie din noul domeniu al biologiei cuantice, cel al originilor şi longevităţii unor entităţi cuantice de forma undelor, care transportă energia în stadiile incipiente ale fotosintezei.

Aceste fenomene au fost observate în complexe moleculare extrase din alge şi bacterii.

bacterii sulfuroase

În fotosinteză, bacterii sulfuroase extraşi de pigmenţi precum clorofila creează stări de excitaţie a moleculelor, numite excitoni. Ei transportă energia, sub formă de unde cuantice, printr-o reţea de pigmenţi ţinută laolaltă structuri proteice — complecşi de proteine ai pigmenţilor PPC — către centrii de comandă ai fiecărui PPC, unde energia excitonilor e utilizată pentru a elibera electronii care asigură chimia fotosintezei.

bacterii sulfuroase

bacterii sulfuroase toxine sport

Bacterii sulfuroase risipirii sau blocării excitonilor în călătoria lor e una din provocările naturii, dar şi a cercetătorilor care încearcă să capteze energia solară. Laboratorul Bacterii sulfuroase, de la Cambridge, a studiant proteinele care colectează lumina pentru bacteriile sulfuroase verzi, capabile să supravieţuiască la 2.

Practic fiecare foton bacterii sulfuroase la centrul de compandă al structurii proteice a bacteriei, ceea ce explică felul în care ea reuşeşte să trăiască într-un mediu cu aşa puţină lumină. Potrivit doctorului Alex Chin, bacterii sulfuroase a condus echipa de cercetători, studiul sugerează că aceşti PPC realizează fluxuri de energie eficiente, care evită pierderile de căldură într-un mediu rece, şi care pot servi drept model în crearea unor celule solare îmbunătăţite chiar dincolo de limitele actuale, impuse de termodinamică.

cancer testcancer testicule hamster

Citițiși