Analize toxoplasmoza, Toxoplasmoza in sarcina: ce trebuie sa stii

cancer genetics journal

Doctor in stiinte medicale Analize toxoplasmoza Gondii este un protozoar intracelular, larg raspandit, care infecteaza oamenii si animalele; dobandirea infectiei se realizeaza in special prin intermediul pisicilor infectate. Importanta infectiilor cu toxoplasma apare in anumite situatii clinice : transmiterea transplacentara a infectiei, toxoplasmoza cerebrala la pacientii imunocompromisi si transplantul de organe.

Anticorpii de tip IgG apar, de obicei, la 1 - 2 saptamani dupa infectarea cu Toxoplasma Gondii, si ating un maxim in 1 - 2 luni, scad in proportii variabile si persista toata viata - evidentiind imunizarea printr-o infectie trecuta. Prezenta anticorpilor de tip IgM sau cresterea de analize toxoplasmoza ori analize toxoplasmoza titrului de anticorpi analize toxoplasmoza analize toxoplasmoza IgG in 2 saptamani denota o analize toxoplasmoza recenta cu Toxoplasma Gondii, activa sau o reactivare a unei infectii mai vechi.

helminth infections vaccine

Testul de aviditate pentru anticorpii de tip IgG poate indica vechimea infectiei cu Toxoplasma Gondii, un index de analize toxoplasmoza crescut fiind asociat unei infectii mai vechi de 4 luni.

Citițiși